59 llibres llegits el 2015

IMG-20151226-WA0006

Fa dies que tenia pendent aquest post sobre el que havia llegit durant el 2015. M’havia marcat l’objectiu de llegir, de mitjana, un llibre a la setmana. Era una mitjana perquè potser un llibre obscur de 800 pàgines trigava tres setmanes a llegir-me’l, mentre que un de facilon de 200 me’l venilava en una tarda.

Sigui com sigui, objectiu acomplert, perquè n’he llegit 59! Per tant, toca a un llibre cada 6 dies i escaig. Mola.

En aquest link podeu veure la llista sencera del que he anat llegint des que el 2012 vaig començar a dur-ne el recompte.

Només hi ha títol del llibre, autor, format (si ebook o arbre mort) i la nota que li poso. Això de la nota és complicat. Posada “en calent” moltes vegades depèn molt de la sensació amb què m’hagi deixat el llibre en acabar-lo i de si, per exemple, n’esperava més. En aquest sentit, hi ha llibres amb notes més baixes però que hi segueixes pensant al cap de mesos o anys. D’altres que van ser un plaer de llegir, no van resultar ser res més que flor d’estiu.

Sigui com sigui, de la llista total de llibres, aquí teniu els que tenen una nota superior o igual a un 9 sobre 10:

 • The Industry of Souls“, Martin Booth (9). Als 50s un anglès és condemnat per la URSS, per error, a 20 anys d’internament en un camp de treball siberià. El llibre relata com li canvia la vida
 • La amiga estupenda“, Elena Ferrante (9.25). Primera entrega de la tetralogia napolitana de la Ferrante. Fantàstic. Em recorda a la Rodoreda, però amb menys cruesa.
 • Why the West Rules For Now“, Ian Morris (9.5). Explica la història paral.lela de l’Oest i la Xina.
 • The Three Pillars of Zen“, Philip Kapleau (9.5). Imprescindible per meditar zen: quès és i què no és, com es fa, per què es fa, què t’aporta…
 • El peso del corazón“, Rosa Montero (9.25). La Montero + ciència ficció en la segona entrega de la sèrie de la protagonista Bruna Husky. Beu totalment de l’univers Blade Runner.
 • The Untethered Soul“, Michael A. Singer (10)
 • The Surrender Experiment” Michael A. Singer (9.75). Aquests dos llibres són la GRAN revelació per a mi del 2015 per al meu desenvolupament eprsonal. M’han fet replantejar moltes coses i em van obrir la ment a un canvi de filosofia. Un ‘must ‘per a tothom que vulgui créixer i tenir menys preocupacions
 • Una revolución liberal para España“, Juan Ramón Rallo (9.25). Menys lleis, menys política i més deixar que les coses funcionin.
 • Nexus (The Nexus Triology Book 1)“, Ramez Naam (9.5). Ciència ficció de la bona: molta acció, biotecnologia… i el plantejament de quin és el següent pas en l’evolució de l’espècie humana. N’he llegit tota la sèrie, però la resta no són tan bons
 • La insostenible lleugeresa del ser“, Milan Kundera (9.25). Feia temps que el volia llegir. Un home infidel a la Praga soviètica. Fantàsticament ben escrit.
 • Siempre en capilla“, Lluïsa Forrellad (9). Havia llegit les obres més recents de la Forrellad en català, però sempre havia volgut llegir el llibre amb què va guanyar el primer Premi Nadal als anys 50s. Aparentment decebedor. És com un conte llarg, i un cop l’has acabat, creix en tu.
 • Containment (Children of Occam 1)“, Christian Cantrell (9). Bona ciència ficció.
 • My Happy Years in Hell“, Gyorgy Faludi (9). Ens en va parlar la guia quan vam anar a Budapest i ja no me’l vaig poder treure del cap: autobiografia d’un intel.lectual hungarès que és tancat en un camp de treball pels soviètics.
 • High Intensity Workouts“, Drew Baye (9.5). Fabulós: m’ha canviat totalment la forma d’entrenar al gimnàs, amb molt millors resultats.
 • The Goldfinch“, Donna Tartt (9.5). Un dels best sellers del 2014, llarguíssim, angoixant en alguns trossos… però molt bo: el tràngol d’un noi a qui se li mor la mare i roba un quadre en un atemptat
 • Do No Harm“, Henry Marsh (9). Les experiències d’un neurocirurgià anglès

Està clar que aquest 2016 no en podré llegir tants, sobre tot perquè tinc l’objectiu de llegir 12 llibres en alemany (un per mes). I això ja m’enlentirà molt.

I vosaltres? Algú s’anima a compartir què ha llegit durant el 2015 o què destacaria literàriament?

Anuncis

3 respostes a “59 llibres llegits el 2015

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s