França i el terrorisme

Una idea que m’està passant pel cap mentre llegeixo les reaccions post-atemptats de París és que l’Hollande, el president francès, està fent servir l’atemptat per no perdre les eleccions davant dels neonazis del Front Nacional.

L’Holland ha estat fatal valorat a les enquestes durant tot el seu mandat. El FN ha seguit creixent al ser percebut com un partit d’ordre, l’únic que pot redreçar el rumb del país, amb mà dura contra els indesitjables (llegiu-hi els immigrants, musulmans i els grec ganduls).

Holland, al ser socialista, no ha pogut en termes generals seguir-li el discurs dur. I durant tota la legislatura l’han acusat de passiu, titella, incapaç.

Però ara té l’ocasió d’or.

Si la caga, li entrega la victòria electoral al FN en safata d’or.

Però si ho fa bé, pot guanyar. Fer-ho bé vol dir ser capaç de robar-li els temes, l’agenda, al teu contrincant sense que sembli que has canviat de posició.

Un exemple clar: quan la pro-business Merkel deicideix tancar totes les nuclears d’Alemanya, deixant als verds sense poder-li fer oposició, quan la desgràcia de Fukushima va fer que la seva decisió semblés assenyada, de gent d’ordre com ella. O quan també la Merkel (que és la reina total en aquests temes) decideix rebaixar la jubilació als 63 anys i crear més escoles bressol… que havia sigut un dels principals cavalls de batalla dels socialistes alemanys. Ara ella és la reina de la pista, no queda cap partit amb agenda pròpia, ella els l’ha segrestat. Com a màxim queda un cercle de gent que l’aplaudeix mentre ella sola balla el Saturday Night Fever.

I ara és el torn de l’Hollande de fer el mateix. De declarar que França està en guerra, de demanar l’enduriment de les lleis d’imigració i controls fronterers, augmetnar la presència policial, etc. Si ho fa bé, marca un gol al Front Nacional, que es queda sense agenda, i barra el pas al retorn del Sarkozi. S’apodera dels temes dels seus contrincants mentre es fa passar per un gran home d’estat, que pren la iniciativa, que com a bon socialista es preocupa pel benestar de tots els seus ciutadans i com a bon francès d’una França forta demana la resta d’Europa que el segueixi.

En fi.

Nota: El que acabo d’expressar no és la meva opinió de què cal fer. NOmés un anàlisi del qeu crec que passa.

Jo què penso?

Doncs que en bona part França paga el no haver integrat els seus immigrants. Els col.loques en Bellvitges malcomunicats, amb zero oportunitats de progressar i t’estranyes quan et tenen ressentiment?

També penso que els europeus som molt cínics. Anem de “l’Europa de les llibertats i els drets humans”, mentre venem armes a tort i dret, hem tingut colonitzat i esclavitzat mig món durant segles i ara encara els tenim subjugats amb pràctiques neocolonials. Al menys els americans són menys cínics: saben que volen ser una potència mundial, que els cal tenir un exèrcit potent i que matar al tercer món està bé mentre no morin americans (perxò ara fan servir drons).

També penso que res no exculpa els terroristes de matar innocents. I crec que Europa s’ha de protegir i defensar. Segurament millorant la gestió de les fronteres exteriors de la UE. O millorant les serveis secrets. Però bombardejar Síria a saco perquè han mort francesos en una sala de festes està malament.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s