Hivern nuclear al Japó?

Vaig quedar glaçat quan, res més arribar divendres a l’oficina em diuen “te n’has enterat de lo del Japó?”. Miro per internet i començo a flipar. Terratrèmol d’escala 8,9. Tsunami. Pobles i ciutats arrasats. Centrals nuclears en explosió.

L’Atsushi, el meu profe de japonès, em truca per anular la classe del migdia: està intentant contactar ambels seus pares, família i amics per assegurar-se que estiguin bé (sembla que sí, per sort).

Penso que la sort és que el Japó és el país més preparat del planeta per fer front a aquestes desgràcies, amb normes constructives híper estrictes antiterratrèmols. Que el tsunami de Tailàndia va matar a prop de 100,000 persones en àrees menys densament poblades i que, com que la sort sempre beneficia als rics, al Japó no morirà ni una decima part de la gent.

Però tot i així el nombre de morts va pujant i ja estem pels 10.000 si hi sumes els desapareguts.

Imatges de la central nuclear de Fukushima d’aquí i aquí

El més esfereïdor de tot és que sembla que s’estigui produint el pitjor accident nuclear des de Txernòbil: dos reactors nuclears han explotat, hi ha fuites radioactives, han hagut d’evacuar un radi de 20kms al voltant de les plantes de Fukushima…

I el primer ministre japonès que s’emprenya amb la companyia elèctrica propietària de les nuclears perquè no informa de l’abast real de la desgràcia.

França ha demanat a tots els seus ciutadans que abandonin el país i classifica la desgràcia nuclear com un 6/7 (Txernòbil va ser un 7… un punt més i ja sabem què ens espera…).

I també avui s’han filtrat uns Wikileaks que destapen que el Japó porta anys amagant desgràcies i accidents nuclears.

Tot plegat fot fàstic.

Des d’aquí desitjo el millor per als japonesos. Hauran de treballar dur per reconstruir el país, però se’n sortiran. Només espero que els accidents nuclears no acabin esdevenint cap desgràcia i es puguin controlar.

I espero que, tot plegat, ens faci replantejar a nivell planetari les polítiques energètiques. Carbó i petroli estan destrossant el medi ambient i la nuclear té uns costos salvatges: ho pot matar tot… i els seus efectes duraran mil.lennis.

Algunes imatges per reflexionar:

Imatges tretes d’aquí i d’aquí

Anuncis

3 respostes a “Hivern nuclear al Japó?

 1. Óscar, digue’m paranoic, pero em penso que aixó és exactament el que volen fer: aprofitar la vinentesa per desmantellar les centrals nuclears de bona part del món (ves a saber perqué) i aixo només n’és el comensament.

  Per altra banda, tu que creus que hagués passat si aixo hagués passat a Irán (per exemple)?

  1. Està clar que el que informen i la veritat no són pas el mateix. Ni amb això, ni amb cap de les notícies del món.

   No hi havia pensat… si això hagués passat a l’Iran, ara estaríem en la tercera guerra mundial, suposo…

 2. Oscar, has sentit a parlar dels HAARP? Doncs, bé: el Japó ha estat al.liat incondicional dels EEUU des del final de la 2a Guerra Mundial, ok? Ara, el BRIC té la paella pel mánec, estem d’acord? I qui forma part del BRIC? China y Rússia, el territoris orientals dels cuals serien els més afectats en cas d’una fusió dels nuclis de Fukushima i un hipotetic núvol radioactiu que es desplacés cap a l’oest. Sembla SCI-FI oi?

  Doncs qué passaria si Japó hagués decidit donar l’esquena al bloc dels EEUU i s’hagués acostat al BRIC? No sería logic pensar que els yankis podrien haver pres represalies importants?

  Ja t’ho vaig dir, digue’m paranoic…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s