Macho man vs. “home feminitzat”

vs.

Imatge d’un home més “masculinitzat” vs. més “feminitzat”. Tretes de la nota de premsa oficial de l’estudi

Ahir al vespre m’ho va comentar la Dawn i avui ho he vist a tots els diaris: segons un estudi de la Universitat d’Aberdeen, les dones dels països més pobres i amb pitjors índex de salut prefereixen homes amb trets més “masculins”, mentre que les dones de països més desenvolupats i on els índex de salut són millors, prefereixen homes amb trets més “feminitzats”.

La cap de l’equip de recerca, Dra DeBruine, però, a banda d’apuntar als índex de salut i mortalitat, no acaba d’explicar el perquè d’aquesta troballa.

Ahir ho comentàvem amb la Dawn i instintivament ens sembla cert. Dèiem que més que a la salut, podria deure’s a les diferències d’estil de vida, de feines que es fan a cada país, a si cal un estil de vida més físic o no, a nivells culturals i a l’accés a entrenteniment més “sofisticat”, a nivells superiors d’educació, etc. També, en els països menys desenvolupats, les diferències de rols home-dona són més acusades, i segurament hi influeixi.

Què en penseu, lectors i lectores meus? Us sembla verídic, el que apunta aquest estudi? Quines causes hi trobeu?

Per altra banda, també seria interessant fer l’estudi sobre què en pensen els homes de la seva autoimatge: els homes del món ens veiem més guapos així o aixà…? No trobeu? Potser passaria com amb les models, que moltes dones voldrien estar tan primes com elles, i els homes en general les trobem escarransides i tirant a lletges  (amb excepcions com la Gisele Bündchen :-P)

Anuncis

Una resposta a “Macho man vs. “home feminitzat”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s