El declivi dels imperis

Curiós vídeo sobre els imperis al llarg de la història i com van anar paulatinament a menys, perdent més i més colònies. Ja l’havia vist fa uns mesos i ara me l’he tornat a trobar navegant per la blogosfera (divendres de poca feinaaa)

La pregunta a fer-nos és: serà aviatCatalunya la següent bombolleta a sortir de l’imperi espanyol? Tant de bo!

Anuncis

5 respostes a “El declivi dels imperis

  1. Ei Arqueòleg Glamurós! Ara feia temps que no en sabia de tu!

    Home, Espanya ho havia sigut, un imperi… Que avui en dia encara ho sigui… jo tampoc no ho crec, però sí que trobo que el gràfic reflecteix l’evolució i importància creixent/decreixent dels principals imperis de la història moderna: el britànic, espanyol, portuguès i francès.

    Sobre el capitalisme global: tens raó, però encara ens queden sorpreses per viure, em sembla, fins que tinguem un veritable “canvi de règim”: més recaigudes, crisis, desastres naturals… En fi, els propers anys seran apassionants

  2. En teoria són els últims 200 anys, però he trobat a faltar la independència dels Estats Units (1774) i la d’Haití (sí, el que ha estat arrasat per un terratrèmol) de França que fou vers 1804 si no vaig gaire errat.

  3. Molt guapo!!! Al final cadascú es va quedant amb el que tenia a l’Edat Mitjana. Espero que Espanya/Castella, que encara és un imperi i xungo, també acabi així 🙂

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s