Sobre els pirates

N’estic una mica fart de les notícies sobre el segrest de l’Alakrana. No són herois, són expoliadors.

L’Alakrana és un vaixell tonyinaire, “armat” amb última tecnologia per fer pesca d’arrossegament i pescar com més tonyines millor i, de passada, carregar-se tota la vida submarina.

Les tonyines estan a punt de desaparèixer dels oceans del planeta. De fet, la UE n’acaba d’aprovar unes quotes pesqueres un 40% més reduïdes, però tothom sap que ni així no seran suficients per salvar les tonyines.

Els principals pescadors de tonyina del món són els vaixells espanyols. Els principals clients, els japonesos, que en paguen xifres astronòmics per al seu sushi.

Com que la tonyina ja ha desaparegut de la Mediterrània, l’Atlàntic i l’Àrtic, els pesquers bascos (l’Alakrana és basc) se’n van cada cop més lluny i amb més tecnologia per arrambar amb el poc que queda.

Així és com han acabat a Somàlia, pescant (es diu que sense permís) en aigües territorials d’un país immers en el caos, on no hi ha un govern funcional i on mana el campi qui pugui. Precisament per això poden pescar-hi!

I també per això Somàlia és on més pirateria hi ha del planeta.

Si els de l’Alakrana se’n van fins allà per aprofitar-se del caos, crec que és de lògica i de justícia que també pringuin amb la part dolenta del caos que volien explotar: el risc de ser detinguts, ferits, morts, xantatxejats, etc per pirates.

En definitiva: flipo de l’espectacle mediàtic i l’esperpent del govern de l’Estat que han convertit una colla de criminals ecològics que ja sabien on es ficaven, en herois i pobres víctimes del Pirata Patapalo de torn.

Puto fàstic.

I les tonyines, mentrestant, desapareixent. Els nostres néts fliparan amb nosaltres. Ens veuran igual que nosaltres veiem els esclavistes de fa un segle o els inquisidors medievals.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s