El personatge històric

Gaudí? Jaume I? Companys? Què hi dieu?

El cap de setmana passat estava mirant les notícies per internet i en llegeixo una a El Periódico que diu que ara, aprofitant l’avinentesa de Tots Sants, havien muntat rutes turístiques pels cementiris de BCN… de nit. Guies amb llenternes que t’ensenyen les tombes més famoses.

En comentar-li a la Dawn, em va preguntar que quin era el cementiri més famós de Barcelona, i no li vaig saber què respondre. Li vaig dir que “potser el de Montjuïc?”. I em insistir que a quin cementir hi havia més famosos enterrats. Encara vaig saber menys que dir-li.

I la pregunta del milió va ser: “De fet, quin seria el personatge històric més important de Barcelona? I de Catalunya?”.

El primer el vam tenir clar de seguida: el personatge històric més important de Barcelona és Gaudí. Però i de Catalunya?

Per guanyar temps li vaig preguntar: “I de Hong Kong?” La resposta va ser “Well, from China Mr. Mao”.

Hurtx!!! Li vaig replicar que el Mao s’havia liquidat a milions de persones amb la seva Revolució Cultural, però va dir: “sí, és cert, però també va fer que el país comencés a progressar”.

Retornant al tema de Catalunya, li vaig dir:

– Sant Jordi

– Ah, the one who killed the dragon? Pfff, copied from China.

– Well, then, Jaume I, the Catalan king who conquered València, Balears, Italy, etc. But that’s like 700 years ago.

– Pfff let’s ask our friends tonight

I tonight era la Castanyada, de manera que al vespre havíem quedat tots a casa la Núria i el Monter per afartar-nos de castanyes i moniatos.

Vam formular la pregunta. Amb Gaudí per a Barcelona hi va haver quòrum. Però per a Catalunya van triomfar els nohosés. Només l’Àlex es va aventurar a suggerir el president Companys, com a símbol de la Generalitat recuperada durant la II República i assassinat pels franquistes.

Però tot i així, no ho veig clar…

Vosaltres a qui proposeu?

– Qui creieu que és el personatge històric més representatiu de Barcelona?

– Qui creieu que és el personatge històric més representatiu de Catalunya?

– (Els que visqueu fora) Qui creieu que és el personatge històric més representatiu del vostre país?

A veure quins resultats surten!

Anuncis

4 respostes a “El personatge històric

 1. BARCELONA – Gaudí, qui si no?

  CATALUNYA.- Jo voto claríssimament per Jaume I, que és el governant més gran que hem tingut els catalans. Des de llavors, tot ha estat degeneració, fins arribar a Montilla.

 2. Barcelona: Gaudí
  Catalunya i País Valencià: Jaume I
  Suècia: Alfred Nobel és el que va crear els premis Nobel. Una curiositat és que el premi de la pau és done a Oslo perque Nobel va voler que aquesta iniciativa millorara les relaciones entre Noruega i Suècia, que en aquella època estaven molt xungues. Altres importants podrian ser August Strindberg (escriptor), Ingmar Bergman (director de cine), Olof Palme (cap d’estat suec assassinat al 86 per encara no se sap qui, hi ha moltes teories), Anders Celsius (el del termómetre) i Carl Von Linné (creador del sistema botànic)…auuu, quina parrafada!! Besets

 3. aahh, que m’he oblidat de dir que Nobel és el descobridor de la dinamita i que en els diners que va guanyar va crear després els premis nobel. 🙂 Encara que tot acò segur que ja ho sabies..jeje

 4. Barcelona : floquet de neu (jejejejeje, acudit). Per dur la contraria, que ja saps que m’agrada diré que en Pascual Maragall ex a equo amb en Narcís Serra, per haver dut els JJOO del 1992 a Barcelona.

  Catalunya? Seguint amb els acudits et podria dir que Felip V però diré que Jaume I el Conqueridor sense cap mena de dubte. Tan se’n fot que faci tants anys va ser l’únic capaç de fer algo productiu pel país i mantenir-lo unit.

  A México sense cap mena de dubte i compartint el premi ex a equo : El cura Hidalgo (pare de la Independència) i els amics Pancho Villa y Emiliano Zapata (artífex de la Revolució).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s