Sobre la prostitució

En el meu repàs RSS diari dels blogs, em vaig llegir el del director del Público, que deia que una associació de dones feminsites li havia donat un guardó pq al seu diari no hi ha anuncis de prostitució. 

La meva primera reacció va ser “ah, pos vale” i seguir amb la meva lectura diària, però avui al matí, venint cap a l’ofi, he començat a pensar: tant malament està que s’anunciï la prostitució? Vull dir, no pas per negar la realitat deixarà d’existir, oi? Si fos així, gràcies al Franco ningú parlaria català i tots els matrimonis serien catòlics i feliços per exemple.

Penso que la prostitució és un negoci com un altre. Que s’ha de regular, sens dubte, com qualsevol activitat comercial o econòmica. Però regular, no pas tapar o prohibir. Que hi ha moltes dones explotades per màfies, sí. (Per posar una coparació brutal:) També hi ha nens explotats al Pakistan i no per això deixem de comprar roba o vambes, oi?

En tot cas, cal més controls, seguretat i conscienciació.

Des del meu punt de vista, la prostitució és una manifestació més dels rols socials: la dona és un objecte que ha d’estar guapa per agradar l’home; l’home és un ésser brutal i agressiu, encegat pels seus instints primaris.

És com les clíniques d’estètica. Sí que hi ha homes que s’operen, però el 90% són dones que volen fotre’s més pits per agradar més.

Doncs amb la prostitució el mateix. També hi ha putos per a dones, però eminentment són dones que ofereixen uns serveis per a homes amb una educació sexual i emocional marcadament dolenta.

De qui n’és la culpa, de tot plegat? Dels homes? No només. En tot cas, de tota la societat, homes i dones. Perquè qui educa les futures nenes de color de rosa que volen ser princeses i estar guapíssimes i complaents, i qui educa els futurs nens dominadors que no poden plorar perquè han de ser forts i que s’han de follar tot el que es mou, són tant els pares com les mares.

La prostitució és un negoci. Només és una resposta a unes necessitats socials. Em sembla que calen uns quants canvis bastant profunds a tota la societat: veure l’altre com un igual, conèixer i saber expressar els propis sentiments i necessitats, veure la sexualitat com una faceta més de la vida, deixar de pensar en termes de “jo hi guanyo, tu hi perds” (passar a pensar en “com hi podem guanyar tots plegats”), etc.

Anuncis

Una resposta a “Sobre la prostitució

  1. Ostres, nen! Per variar donaré el punt de vista exòtic desde la meva posició de corresponsal a les amèriques.

    Aquí la cosa es prou diferent o prou semblant segons com ho vegis. La prostitució es algo normal i acceptat per la majoria de la societat azteca. De fet la veus, segons la zona, a totes les hores del dia i els clients no s’amaguen pas de ningú. Bàsicament es tracta d’una prostitució de carrer, alguns cops massa evident (ho dic perquè elles tampoc s’amaguen massa a l’hora d’oferir els seus productes i serveis) talment com si es tractés d’una parada de fruita de qualsevol mercat català).

    Suposo que varis segles de República i de consecuent llibertat hi tenen prou a veure. Apart, suposo que el gobern, tant el de la ciutat, com el federal com el de l’estat tenen prou feina amb la crisis,el “narco” i la delinqüència en general com per dedicarse a regular aquest tipus de coses. La qúestió és que aquí no s’amaga ningú de res, i és públicament acceptat que una gran part de la població masculina és usuària habitual d’aquest tipus de serveis que s’ofereixen obertament a diferents ubicacions de la ciutat de la mateixa forma que els omnipresents ambulants ofereixen les seves mercaderies. Ho dic perquè la Calzada de Tlalpan, a dues cantonades de casa, és lloc mític a la ciutat per trobar aquest tipus de coses i els cotxes dels clients fins i tot fan cues per negociar preus i serveis i “triar i remenar” fins a trobar el que busquen.

    Al final, un s’hi acostuma i si no li agrada que li estiguin oferint aquest tipus de coses a cada pas, com és el meu cas, doncs ja sap per on no ha de passar. O sigui, si no vols “polvo”, no vagis a l’era.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s