Més sobre la Madonna

Em sembla que la Madonna sempre ha tingut una idea de què volia fer i en què es volia convertir. La veus en els vídeos del començament i en els més actuals (Four Minutes o Hung Up) i veus que s’ha sofisticat, però que al començament ja hi havia un germen del que és ara. Sobretot ha millorat, ha anat aprenent més i més el que ella ja volia: cantar, ballar, dominar el seu cos, desenfrenar-se…

I el mateix amb les cançons. Sens dubte, les dels 80s eren més fresques i les dels 2000s són més fredes i seques. L’altra dia llegia una mica de la seva biografia a la Wiki i em sembla que amb el temps ha anat aprenent, refinant-se, culturitzant-se i assossegant-se, eliminant la ràbia i l’energia bruta juvenil. I en assolir la calma, ha perdut part d’aquesta energia, aquest frescor?

També penso que és una persona molt intel.ligent, perquè ha sabut adaptar-se al que el mercat volia en cada moment i, millor encara, crear un mercat pel que ella volia oferir en cada moment.

Tot i així, hi ha un tret de la Madonna que és compartit amb la majoria de la gent que triomfen (en el camp que sigui): ambició monotemàtica i obsessiva. No dispersar l’atenció sinó concentrar-la cap a un únic objectiu. penssar en una única cosa les 24 hores del dia.

En el seu cas, expressar-se musicalment i triomfar (i anar a més i més i més). I fer el que calgui per aconseguir-ho: currar dur, treballar, aprendre, estar sempre obert i envoltar-se dels millors (arrangistes, músics, cantants, coreògrafs, vídeo artistes, preparadors físics, etc).

Potser el problema de la majoria de la gent (m’hi incloc) és que volem massa coses, dispersem massa l’atenció i l’energia i perdem les ganes de perseguir incansablement el nostre ojectiu. Arribem a un nivell de comfort i ja hi estem bé. Ens hi acomodem…

Potser, doncs, l’ambició i obsessió monotemàtica és la resposta?

Es podria fer un llibre d’autoajuda “Cómo conseguir tut objetivos en la vida. La receta Madonna”.

I per cert, la nova cançó Give it To Me em mola. (que ve a reafirmar tot l’anterior 🙂 )

Anuncis

2 respostes a “Més sobre la Madonna

  1. Jo la setmana passada la vaig veure en directe i colant-me a la zona VIP (crònica al meu blog)
    I no es pas cert que Madonna no hagi dispersat els seus objectius, ans al contrari! S’ha obstinat una vegada i una altre en triomfar en el món del cine i la literatura infantil!

  2. A mi em cau gorda de tota la vida… Rebel i forsa-propens-a-dur-la-contraria-a-la-resta-del-món que és un. No hi ha res a fer-hi… Sigh!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s